Adverty
gradient
Innovations

SWEDISH: Adverty blir första adtech-bolag i Sverige att erhålla IAB Sweden Gold Standard certifikat

April 22, 2020

Adverty AB (publ), den ledande in-game-plattformen för annonsörer, byråer och spelutvecklare, har nyligen tilldelats IAB Sveriges Gold Standard certifikat. Utmärkelsen är en kvalitetsstämpel som återigen validerar bolagets teknik och engagemang att tillhandahålla och exponera varumärken inom säkra ramar och miljöer inuti appar och spel. Adverty blir därmed det första adtech-bolaget i Sverige att erhålla detta värdefulla certifikat.


Gold Standard är IABs (Interactive Advertising Bureau) åtagande att bygga en hållbar framtid för digital reklam. I december 2018 tilldelades Adverty, som första bolag i världen inom sömlös displayannonsering, ett Gold Standard certifikat av IAB UK. Initiativet på den brittiska marknaden fick då stöd av storbolag som Facebook, Spotify, GroupM, Verizon Media och AT&T ägda Xandr.

Nu blir Adverty det första adtech-bolaget i Sverige att erhålla ett IAB Sweden Gold Standard certifikat, en utmärkelse som försäkrar annonsörer att Adverty utvecklar och tillhandahåller teknik för att varumärkessäkra miljöer för reklam och annonsering, förhindra annonsbedrägeri samt skapa en trygg och positiv annonsupplevelse för konsumenten.

“Vi är stolta över att Adverty valt att genomföra sin certifiering enligt Gold Standard. Flera bolag har registrerat sig men Adverty blir första adtech-bolaget som genomfört revisionen för detta branschgemensamma åtagande i Sverige. Bolagen som är certifierade enligt Gold Standard är med och höjer standarden inom digital reklam med målet att tillsammans bygga en hållbar framtid för branschen genom en serie initiativ och best-practice”, säger Charlotte Thür, VD för IAB Sverige.

Gold Standard för Sverige lanserades av IAB Sverige i november 2019 som ett nytt självregleringsprogram för den svenska annons- och reklammarknaden, där Adverty är i gott sällskap med många av landets ledande mediebyråer samt webbpublicister som Bonnier News (DN.se, Expressen.se, Di.se m fl) och Schibsted Marketing Services (Aftonbladet.se, Blocket.se, SvD.se, Klart.se m fl).

“Det är idag ett 70-tal titlar och bolag som registrerat sig för IAB Sveriges stora initiativ Gold Standard, till trots de tider vi har just nu, ser vi det som mycket positivt”, fortsätter Charlotte Thür.

 

“Vi bygger ett nytt annonsformat som gör det enklare för varumärken att synas i spel, där man idag börjar närma sig en global räckvidd som liknar den för sociala medier, med fördelen att annonsbudskap kan kläs i en visuellt behaglig kontext och återspeglas på ett icke-påträngande sätt under speltiden. Att erhålla IAB Sveriges erkännande ger oss ett starkt bevis på att vår teknik levererar de krav varumärken har på reklamupplevelsen och dess miljöer”, menar Niklas Bakos, VD och grundare på Adverty.

Läs mer om IAB Sweden Gold Standard Certificate här: https://iabsverige.se/goldstandard/

Thanks for your time!

If you liked the article - share it with others ✨

  • iab
  • iab
  • Tag
  • IAB Europe